Istarsku obalu u Zadru jutros su „zauzeli" specijalci iz Antiterorističke postrojbe Lučko. Gotovo filmski prizor s „dugim cijevima", blindiranim vozilima i jednim specijalnim nalik vojnom, iznenadio je i pomalo ustrašio prolaznike.

Premijera specijalnog policijskog vozila u Zadru

No Zadrani mogu biti mirni jer u Policijskoj upravi zadarskoj doznajemo kako iza nesvakidašnjeg prizora stoji obavljanje poslova osiguranja i pratnje novca. Takvi prizori postajat će sve češći jer je riječ o pripremnim radnjama za uvođenje nove valute. Naime, iz Hrvatske narodne banke ranije su za medije objasnili kako se pod izuzetno strogim mjerama osiguranja prevoze novčanice eura koje će banke distribuirati velikim poslovnim subjektima. Za taj proces predopskrbe i opskrbe banaka ove i iduće godine distribuirat će se približno 350 tona novčanica eura koje su posuđene od jedne nacionalne središnje banke eurosustava.

Zbog ove akcije, koja će dobiti i pojačanje u popodnevnim satima, mogući su zastoji na zadarskim prometnicama koje vode prema Financijskoj agenciji.