I dok su iz Općine Vir naveli što je razlog druge odgode sjednice Općinskog vijeća, vijećnici novostvorene većine navodno nisu znali da su oni razlog tome, odnosno izmjene i dopune koje se službeno spominju iz Općine.  A što su tražili vijećnici nove većine, to se službeno ne zna.

 
Odgođena je za danas zakazana 9. sjednica Općinskog vijeća Općine Vir, pa će se dugoočekivana sjednica najvjerojatnije održati u ponedjeljak 24. listopada. Do nove i druge odgode 9. sjednice virskog Općinskog vijeća, prenosi nam predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić, došlo je ovog puta zbog izmjena i dopuna dnevnog reda koje su u prijedlogu zatražili opozicijski vijećnici.

Dobili smo prijedlog izmjena i dopuna dnevnog reda koji nije u skladu s poslovnikom i zakonom. Pozvali smo vijećnike da prilože dopunu materijala te da ih usklade sa zakonom i poslovnikom, pa ćemo ih potom uvrstiti u dnevni red - kaže predsjednik virskog Općinskog vijeća Vučetić. Izmjene i dopune tražili su vijećnici Frane Vučetić i Jadranka Okreša (Vir bez podjela), Vesela Vučetić (HDZ), nezavisni Veseljko Orlić, nezavisni Josip Bašić, Šime Buškulić (DP) i Šime Vučetić (SDP).

U ime većine vijećnika Josip Bašić napisao je slijedeće: Nakon što je odgođena sjednica Općinskog vijeća Općine Vir zakazana za 7.listopada 2022., odgođena je i današnja za 24.listopada. Još uvijek nije poznato zašto su Antonio Vučetić i Marino Radović ovaj put odgodili sjednicu OV-a no o svemu ćemo putem novinske konferencije informirati javnost, a o terminu održavanja ćemo vas obavijestiti tijekom dana.