Kada je pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela iz čista mira najavio da će početi djelomična obnova kolnika Puta Murvice, doista smo se pitali zbog čega baš sada.

I kaže pročelnik Dujela kako on, eto izvršava svoja obećanja. Ne bi da je bio kandidat za gradonačelnika a ne pročelnik odjela kojem je to obaveza. Istina da je pročelnik Dujela novinarki  portala rekao kako će mu obnova Puta Murvice biti „izazov" nakon što se završi Put Stanova. Davno je to bilo.
Onda su se u gradskoj upravi sjetili da bi to mogli provući kroz aglomeraciju iako Murvička ima kanalizaciju nakon što je njezina obnova bio amandman Kluba vijećnika AM.

Cjelovita obnova Puta Murvice nije bila u planu jer će se raditi novi spoj kanalizacije za još planiranih 175 stanova u prebukiranoj ulici i povećati profil cijevi.
I zašto baš sada radovi na Murvičkoj? Zbog čega sada aplikacija o transparentnosti proračuna koja košta 20 tisuća kuna kada se navodno čeka naputak ministra uprave. Dobra „skuža" u vrijeme pustih aplikacija je čekanje da netko Odozgo kaže što smijete a što ne dati u javnost o trošenju proračunskog novca. Istodobno Grad Zadar dobiva nekakve petice za transparentnost proračuna i time se hvali kao i Zadarska županija. Prava hiperinflacija odlikaša kao i u osnovnim školama.

I još jedna novost u ponašanju gradske vlasti: na stranici Grada Zadra pojavila se nova rubrika - odgovori na vijećnička pitanja.
Službe gradonačelnika su odgovorile na pitanja vijećnika s prošle sjednice nakon što je Branko Dukić demonstrativno sam sebe izbacio iz Gradske vijećnice.

Kulminacija stanje između gradske vlasti i vijećnika većine nastala je nakon što je Enio Meštrović zaprijetio da će biti protiv svega jer nisu poštovani njihovi amandmani na Proračun 2022. Dukić mu je odgovorio u maniri vrijeđanja vijećnika, što je postala najnovija "odgojna mjera" HDZ-a.

„ Usvojen je svaki amandman, a vi nemate pojma koje ste amandmane izglasali. Amandmanima ste ugrozili cijeli proračun. Neću dopustiti da grad stane jer vi želite sve amandmane, a nemaju stavke u proračunu. Došli ste kao horda, kazao je Dukić u svom obračunu s vijećnicima.

 Ali događa se obrat jer treba sastaviti novi proračun čije izglasavanje je političko pitanje opstanka gradske vlasti.

Planira se i rebalans proračuna, pa su tonovi pomirljivi a klubovi vijećnika pozvani su krajem tjedna, na vrijeme, kako bi se dogovorili oko interesa u gradskoj blagajni.