Neobična krađa dogodila se na otoku Pašmanu gdje su pojedinci očito ekološki osvješteni a poznate su im vrijednosti tipa što je svima nama, može biti samo meni.  Ili im je smetala ta eko-rasvjeta.

Iz PU zadarske su izvjestili kako je u vremenu od kraja lipnja do kraja rujna ove godine u Pašmanu, nepoznati počinitelj je sa rasvjetnih stupova otuđio tri solarne lampe u vlasništvu komunalnog poduzeća.

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe, navode iz Policije.

Iz Općine Pašman pohvalili su se da je njihova komunalna ustanova Otok Pašman  nedavno postavili rasvjetu na županijskoj cesti 6062 u mjestu Barotul u duljini 600 metara. Postavljeno je 25 solarnih lampi na rasvjetnim stupovima visine 5 metara.

Svrha postavljanja rasvjete je bila povećanje sigurnosti djece koja svako jutro pješače tom dionicom u školu i to prvenstveno djeca koja idu na autobus u 6 sati ujutro, a putuju u srednju školu u Zadar te djeca koja autobusom u 6:45 putuju u školu u Biograd na Moru.