U petak 14. listopada 2022. godine Sveučilište u Zadru posjetili su predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, g. Dario Magdić, zamjenik državnog tajnika, gđa Ivanka Kunštić, voditeljica Ureda za dobrodošlicu i g. Viktor Škovrlj i Zvonimira Kiridžija Petrić iz Službe za provedbu i nadzor natječaja i projekata Hrvata izvan Republike, kako bi potpisali ugovore o stipendiranju polaznika intenzivnog tečaja hrvatskoga jezika (A1-A2), koji se u zimskom semestru akademske godine 2022./2023. izvodi u Centru za strane jezike Sveučilišta u Zadru.

Predstavnike Ureda primile su nadležna prorektorica prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić i voditeljica Centra za strane jezike izv. prof. dr. sc. Ivana Lončar, a u Studentskom domu dočekala ih je i rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Dijana Vican.

Stipendisti iz Argentine, Bolivije, Čilea, Kanade, Mađarske i Paname potpisali su ugovore, a predstavnici Središnjeg državnog ureda obišli su zgrade Sveučilišta i posjetili Studentski dom u kojem je smješten dio stipendista.

Početak je ovo suradnje Središnjeg državnog ureda i Sveučilišta u Zadru u podučavanju hrvatskoga jezika za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Nastava je započela početkom listopada i prve se diplome očekuju u veljači.