Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Denis Sokol potvrdio je kako su dovršeni izvidi oko nezakonitosti poslovanja u KK Zadar te kako nije utvrđena osnovana sumnja na učin kaznenih djela tadašnjeg direktora Željka Žilavca koja se progone po službenoj dužnosti.

Predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša u više je navrata ukazivao kako je bilo nezakonitosti u plaćanju smještaja igračima KK Zadar, optužujući za spregu Žilavca i vlasnika hotela Za dar Igora Musapa, u kojemu su igrači bili smješteni. Nadzorni odbor zatim je smijenio Žilavca i za novog direktora postavio Davida Gunjevića. Nakon što je slučaj i formalno odbačen Musap i Žilavec najavljuju tužbe.

- Potvrdilo se ono što sam cijelo vrijeme govorio, a to je da nije bilo kriminalnih radnji te da sam donio odluke koje su bile u interesu kluba. Naravno, podnijet ću privatne tužbe protiv onih koji su me lažno optuživali, najavljuje Žilavec.

- Pričekao sam završetak cijelog slučaja za komentar cijele situacije. Mozak cijele situacije bio je Marko Pupić Bakrač, koji nije ocrnio samo mene i Žilavca, nego i najsposobnijeg policajca Boru Mršića, koji je s policijskim nalogom ušao u njegovu kuću i obavljao svoj posao. Rubeša je mali miš koji kompromitira bez osnove gradonačelnika Dukića, a konačni cilj mu je kompromitirati Kalmetu, kaže Igor Musap.


Objašnjava i kako je došlo do toga da neki nisu bili u sobama koje su bile plaćene. Klub je zakupio sobe, jer je to bio dužan učiniti, a oni su mogli noćiti i na druga mjesta kod prijatelja ili djevojaka. Otkazali smo rezervacije kako bismo mogli primiti igrače i sebe financijski oštetili, da bi na kraju ovi pojedinci okaljali naš ugled, zaključuje Musap.