"Nisam imao prilike vidjeti jer sam danas upravo došao s puta, ali sam upoznat s time da je došao nalaz i da je inspekcija utvrdila da škola nije postupala u skladu s protokolom koji je propisan za takve slučajeve", rekao je ministar Radovan Fuchs novinarima nakon sjednice Vlade.

Inspekcija je, dodao je, naredila školi što trebaju ispraviti i na koji način postupati u daljnjim postupcima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je u osnovnu školu u Biogradu inspekcijski nadzor nakon što je 11-godišnjeg dječaka napalo desetak starijih dječaka u školskom toaletu. Udarali su ga šakama, a kad je pao na pod jedan mu je stao na glavu i ugazio lice. Razdvojila ih je profesorica engleskog jezika. Dječak je zbog ozljeda zadržan na promatranju u bolnici, podsjeća Dnevnik.hr.

Ministar je 4. listopada u Zadru najavio skori nalaz inspekcije koju su poslali u školu nakon pritiska javnosti.

S obzirom na to da postoje informacije da je isti dječak nakon povratka u školu ponovno napadnut, novinari su ministra upitali hoće li ponovno slati inspekciju, na što je odgovorio da to ne bi imalo smisla.

"Nisam upoznat s detaljima novog napada na isto dijete. Ako je to tako - to bi bilo grozno, ali vjerujem da će škola, ukoliko je to slučaj, postupiti onako kako je inspekcija naredila da se ispravi. Ne bi bilo nikakvog smisla slati ponovno inspekciju da konstatira isto", rekao je Fuchs.

Izrazio je uvjerenje da ravnatelj već poduzima ono što mu je inspekcija naredila. "On prema protokolu treba obavijestiti sve koje po protokolu mora obavijestiti, pokrenuti mehanizme unutar škole, osigurati i imenovati osobu koja će voditi posebni nadzor na time te mora razgovarati s učenicima i roditeljima", kazao je ministar.