Nakon što je oslobođen optužbe za prijetnju županu Božidaru Longinu, županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač održao je danas konferenciju ispred Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koje je bilo tužiteljstvo u tom, prema riječima Pupića Bakrača, politički montiranom procesu.

- Zahvaljujem sutkinjama Danijeli Zubčić i Kseniji Bratković koje su pokazatelj da HDZ još nije u potpunosti ovladao sudom, no nažalost, PU zadarska na čelu s Antonom Dražinom i Županijsko državno odvjetništvo pokazali su se kao institucije partije. Ovo je treći montirani proces protiv mene, istaknuo je Pupić Bakrač podsjećaju na kaznenu prijavu zbog situacije za zaštitarima u gradskoj vijećnici te na postupak kojeg je protiv njega pokrenulo Ministarstvo poljoprivrede.

Sva tri slučaja završila su u njegovu korist.

- Državno odvjetništvo ima 90 posto osuđujućih presuda, a protiv mene nulu, istaknuo je Pupić Bakrač.

Upozorio je kako se u slučajevima koji ne odgovaraju HDZ-u provode „duga izviđanja", kao primjere ističući događanja u Košarkaškom klubu Zadar i poslovanje noćnog kluba u Perivoju kraljice Jelene Madijevke. S druge strane, istaknuo je kako je njemu zbog jednog Facebook statusa u kuću odmah upalo šestero plavaca. 

- Kada se već ne može zastrašiti mene, cilj je da se zastraši moja obitelj. Pretragom se pokuša naći bilo što, poručio je Pupić Bakrač kojem su pretragom kuće pronašli tek majicu i laptop.

Na konferenciji, koju je svojim dolaskom podržao Ante Rubeša (AM), Pupić Bakrač se osvrnuo i na uhićenja na nacionalnoj razini.

-Vratite nam Ivu! On je bio manji kriminalac od ove Vlade, ovdje je svaki ministar kriminalac! Tko produžuje mandat Dražini? Ministar Božinović koji je član zločinačke Vlade. No u državi imate procese, dok se u Zadru ne događa ništa. PU zadarska i ŽDO nikad neće pokrenuti krupni slučaj protiv bilo kojeg političkog kriminalca u Zadru. Čak se i slučaj protiv Rena Sinovčića radio u Splitu, istaknuo je Pupić Bakrač nakon oslobađajuće presude.