Klub nezavisnih vijećnika Enia Meštrovića ne sudjeluje na sastancima petkom kod Dukića niti pregovora oko rebalansa a kamoli proračuna za 2023. godinu. Na trećem sastanku petkom nema ni Kluba vijećnika Akcije mladih. U toj su igri ostali samo Klub SDP-a i vijećnik Domovinskog pokreta, Damir Biloglav.

Enio Meštrović podsjeća na ono što im je rekao na samom početku tzv. pregovora u kojima oni nisu i ne žele sudjelovati. Meštrović je  prije tri tjedna doša da bi Dukiću u lice rekao zbog čega nema razgovora.

- Došli smo na sastanak kako bi čuli kojom širinom kreativnosti će  izvršna vlast objasnit koliko smo naivni i glupi. Lani smo pokazali dobru volju. Smatrali smo da svi trebamo sudjelovati u kreiranju proračuna, pa i razvoju grada, ali smo dovedeni pred svršen čin. Naši amandmani su ostala obećanja koje je gradonačelnik potpisao ali nije izvršio, rekao je Meštrović prije tri tjedna. Drugim riječima vijećnici tzv. oporbe su prevareni od strane gradske vlasti i još su čašćeni pogrdnim nazivima kao što je horda, rušitelji, neznalice.... a onda ih zovu da se u "miru i ljubavi" dogovaraju.

Nezavisna lista KGLB Enia Meštrovića neće sudjelovati u izradi Prijedloga Proračuna za 2023.godinu., tako je  službeno poručeno na poziv gradonačelnika Zadra.

Meštrović je najavio pregovore tek za Proračun 2024. godinu pod uvjetom da se ostvari proračun za 2023. godinu na način na koji će ga oni oplemeniti sa svojim amandmanima. Mi na to imamo pravo kojeg su nam dali glasači na izborima, dodaje Enio Meštrović.

 

Priopćenje iz Ureda gradonačelnika: Konstruktivan sastanak

Danas su u Maloj vijećnici nastavljeni razgovori na temu izrade novog gradskog proračuna za 2023. godinu. Na sastanku su sudjelovali predsjednik kluba vijećnika SDP-a Danijel Radeta i uz njega Nino Mrčela, predsjednik kluba HDZ-a Dado Burčul te vijećnik Domovinskog pokreta Damir Biloglav, uz gradonačelnika Dukića i zamjenika Babića s resornim pročelnicima.
Na sastanku prošlog tjedna sudionici su iznijeli prijedloge za novi proračun te su ih službe Gradske uprave uvrstili u pripremu proračunskih materijala.
Do danas su i obrađeni svi pristigli prijedlozi te su u cijelosti u novi prijedlog proračuna uvršteni oni za koje se založio vijećnik DP Damir Biloglav.
Usuglašena je i većina prijedloga SDP-a dok je za ostale dogovoren novi sastanak idući tjedan na kojemu će se definirati tehnički detalji potrebni za njihovu provedbu.
Svi pristigli prijedlozi su realni, za neke je još potrebno utvrditi detaljne kriterije i uvjete. Vjerujem kako ćemo i to usuglasiti idući tjedan - kazao je gradonačelnik.
Podsjetimo, na prethodnim sastancima razgovaralo se o skorom rebalansu ovogodišnjeg proračuna, a nakon kojih je gradonačelnik Dukić najavio kako je rebalans spreman i usklađen sa svim predstavljenim prijedlozima i donesenim zaključcima.