Volonterski centar Zadar trenutno provodi projekt „Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu III" u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Benkovac te uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. U sklopu projekta, koji je usmjeren na prevenciju elektroničkog nasilja u srednjoškolskoj populaciji, organizira nagradni natječaj „NE nasilju!" u kojem mogu sudjelovati učenici svih srednjih škola s područja Zadarske županije.

Neki od učenika su vjerojatno upoznati s e-nasiljem i svime što ono obuhvaća, a na nekima je da tek otkriju o čemu se radi. U ovom natječaju mogu dodatno istražiti temu e-nasilja, a smjer sami odabrati prema svojim željama - istraživanje o tome što je e-nasilje, kako bi ga se smanjilo, kako biti siguran na internetu...

Odgovore treba dostaviti u obliku kreativnih radova, u tri kategorije - multimedija (kratki video, fotografija...), likovni radovi (slika, skulptura...) i literarni radovi (pjesma, priča...).

Povodom Svjetskog dana djece koji se obilježava 20. studenog bit će dodijeljene 3 nagrade najboljima u svakoj kategoriji (1. mjesto: tablet, 2. mjesto: slušalice, 3. mjesto: Cinestar poklon kartica) te će biti organizirana izložba svih radova.

Radove je potrebno zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, naziv škole i razred) dostaviti do 14. studenog u Volonterski centar Zadar; poslati e-mailom na: [email protected] ili dostaviti osobno ili poštom s naznakom „Za nagradni natječaj" na adresu: Volonterski centar Zadar, Jurja Bijankinija 7, 23000 Zadar