Započinju radovi na raskrižju ulica Andrije Hebranga i bana Josipa Jelačića, koje će se rekonstruirati u kružni tok.

Iz Grada Zadra, koji je investitor radova, izvijestili su vozače kako danas s početkom u 10 sati na snagu stupa privremena regulacija prometa.

- Promet će se odvijati usporeno, te molimo sve sudionike na strpljenje i povećani oprez prilikom prolaska spomenutim raskrižjem uz poštivanje znakova privremene regulacije prometa. Zahvaljujemo na razumijevanju, navodi se u obavijesti iz Grada Zadra.

Radovi, pa tako i privremena regulacija prometa, trajat će mjesec dana, odnosno do 9. prosinca, a zbog frekventnosti dionice radit će se pod prometom. Podsjetimo, za rekonstrukciju ovog raskrižja kod sjedišta Policijske uprave zadarske ugovorena je Cestogradnja, izabrana kroz postupak jednostavne nabave s ponudom od 463 tisuće kuna (bez PDV-a). Djelatnici te građevinske firme iz Zelengrada prošle su godine prije roka izgradili rotor prema Gaženici, a nedavno su ocijenjeni i kao najpovoljniji izvođači za uređenje obližnjeg raskrižja kod kolodvora.

Na Voštarnici se radi o jednostavnijem zahvatu. Naime, kako je postojeće raskrižje dovoljne širine, neće se izvoditi građevinski radovi osim onih na izgradnji rampi za pješačke prijelaze. Prema projektu ovlaštenog inženjera građevinarstva Damira Mandre, radovi još obuhvaćaju frezanje završnog sloja asfalta te novo ocrtavanje. Kružni tok će biti označen crvenom bojom i u njega će se ugraditi gumene barijere, a resorni pročelnik Darko Kasap najavio je kako će dogodine s Nasadima provesti i hortikulturno uređenje novog rotora u Zadru.