Vruća tema modela upravljanja Centrom za mlade ostavljena je za početak sljedeće godine kako HDZ-ovoj vlasti ne bi uprskala pregovore oko rebalansa i proračuna. 

- Centar za mlade je važan projekt za našu mladost, uložena su značajna sredstva, 40 milijuna kuna kroz ITU mehanizam plus dodatna sredstva, kao i veliki napor da se nakon dugo godina dovrši ovaj projekt. Nakon pregovora oko rebalansa i proračuna, ponovno ćemo otvoriti razgovore na tu temu, vidjeti što tu nije bilo dovoljno jasno i koji su to drugi prijedlozi za stavljane u funkciju ako postoje. Ne može zgrada upravljati sama sa sobom, mora postojati jedan vid ustanove koji će se brinuti o njoj. Moramo pronaći rješenje jer ovakvo stanje je najgori mogući ishod. Više godina se intenzivno surađivalo, raspravljalo i tražilo modele kroz projekt ZadrugArt i to sigurno ne uzalud i bez razloga. Ova situacija nije dobra i trebamo ponuditi rješenje što prije, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić.

U trenutku kada se ponovno pokrenu pregovori, u Centru za mlade odvijat će se radovi. Naime, sljedećeg tjedna potpisuju se ugovori za izvođenje radova na uređenju okoliša i opremanju centra u dijelu Gradske knjižnice. Ovu najavu na Kolegiju gradonačelnika pratilo je i predstavljanje vizualizacije budućeg izgleda Odjela za mlade u koji će se uložiti 1,2 milijuna kuna (s PDV-om).

- Grad Zadar je kroz vlastita sredstva nastavio ulagati u interijer Centra za mlade. Idejni projekt je izradio Arhitektura square, a kao najpovoljniji izvođač odabran je Con-Formo s kojim smo pred potpisom ugovora. Za 90 dana dobit ćemo uređeni odjel za mlade s glazbenom zbirkom i prostorom za projekcije. Ispoštovali smo postojeći interijer i želje samih djelatnika i ravnateljice, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i sport Dina Bušić.

Tako će se prema želji knjižničara zadržati tamno plava boja koja predstavlja zaštitni znak te ustanove. U novom će se odjelu na površini od 905 m2 osim uobičajenih prostora s knjigama naći i gaming zona, slušaonica, američki kutak i kreativni kutak te par "kutaka za soliranje".