Skupština Zadarske županije izglasala je rebalans za 2022. godinu, nakon što je isti pokušaj propao na prethodnoj sjednici. Presudni 20. glas dala je vijećnica iz redova srpske nacionalne manjine Rajka Rađenović, koje zbog bolesti nije bilo na prošloj sjednici.

- Prijedlog je identičan onome s prošle sjednice, čak s pravopisnim pogreškama ma koje sam upozorila, a jedini razlog je ručica koja je nedostajala. Imam velike dvojbe da će se on realizirati jer se prodaja zgrade HZZO neće dogoditi ni u ovoj ni u sljedećoj godini, rekla je Vedrana Mišković (SDP).

Nezavisni vijećnik Angelo Žilić osudio je ovu HDZ-ovi suradnju sa strankom koju je, kako je istaknuo, osnovao ratni zločinac, a joj ajde ucijenila HDZ neslanjem vijećnice na Skupštinu zbog neispunjenih zahtjeva.

- Može vas biti sram što jedna stranka koju je osnovao ratni zločinac određuje interese naše županije. Nudim vam svoj glas ako ćete se javno odreći ove koalicije o sredstva koja im dajete namijeniti za druge projekte. Ne zanimaju nas direktorska mjesta nego županija i domovina mladih ljudi koji imaju gdje raditi i starih koji imaju dostojanstven život, rekao je Žilić.

Rebalans je ipak izglasan s 20 glasova među kojima je bio i onaj Rajke Rađenović, protiv je bilo 10 a dva su bila suzdržana.