Rasprava i davanje mišljenja o izboru Antona Dražine za načelnika bespredmetna je, budući da je glavni ravnatelj policije Nikola Milina predložio, a potom i ministar Davor Božinović imenova Dražinu, prije negoli je uopće zatraženo mišljenje Županijske skupštine, istaknula je danas Vedrana Mišković (SDP) prilikom rasprave o ovoj točki dnevnog reda.

Glavni ravnatelj obvezan je po zakonu zatražiti to mišljenje, koje nije obvezujuće, ali je činjenica da ovog puta niti ta formalnost nije odrađena propisno.

- Podsjetila bih kako je 2019. godine, za mandata ovog istog načelnika, proveden nadzor nad zamjenikom glavnog ravnatelja Josipom Ćelićem, koji je kroz Briševo vozio 160 na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h, a oslobođen je jer je navodno bio na tajnom zadatku, u što ne može povjerovati nitko normalnih mentalnih sposobnosti. Na kraju su kažnjeni policajci koji su odbili zataškati slučaj. Dražina je pohvaljen zbog integracija policijskih postaja i mastodonata koje smo sada dobili, dok na jednom Viru, koji ljeti ima 50 tisuća stanovnika, imamo samo policijsku patrolu, rekla je Mišković.

Marko Pupić Bakrač podsjetio je na prometnu nesreću koju je izazvao biši Dražinin načelnik krim policije Bore Mršić, i to ne kako je prikazano na povratku iz Kaštela, nego iz kluba Aqua u Biogradu.

- Sljedeći dan načelnik Dražina u medijima minorizira njegov krimen, pokušava ga na svaki način zaštititi, govori da je odličan policajac i da ga vidi kao svog nasljednika, nakon čega taj isti Mršić otima zaštićenu osobu. Načelnik Postaje granične policije Gračac Perica Ešegović, osoba od Dražinina povjerenja, nedavno je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, davanje podataka neovlaštenim osobama, nenamjensko korištenje povjerenih sredstava..., nabrajao je Pupić-Bakrač.

Davor Lončar (HDZ) pitao se zašto se problematizira čovjek koji je prošao provjere i bio u Domovinskom ratu, a i Željko Dilber stao je u njegovu obrani, navodeći da je kao maloljetnik stupio u obranu domovine te je sramotno da ga se s govornice naziva psihopatom, ili da ga se optužuje za lažiranje očevida sinove prometne nesreće.

Poentirao je SDP-ov vijećnik Jure Zubčić kazavši kako rad policijske uprave uvelike utječe na život građana.

- Mene zanima zašto Anton Dražina ne daje odgovore, niti medijima, o statistici kaznenih djela. Znači, ne o pojedinim slučajevima, nego statistiku teških kaznenih djela. Davor Lončar kaže da nezakonitosti treba prijaviti policiji, a ja vam kažem da onaj tko nije bio u našoj policiji prijaviti kazneno djelo da ne zna što je to. Ja sam prijavio nepoznatu osobu za prijetnje smrću i ništa se mjesecima nije događalo, a onda sam doznao da u policiji četiri mjeseca imaju ime počinitelja. Muka mi je i pomisliti kako polaze žrtve nasilja koje to prijavljuju - ustrajao je Zubčić.

- Struka ga je izabrala. Traže naše mišljenje, koje a ne obvezuje nikoga, uvijek smo ih davali nakon što je kandidat već bio izabran, dodao je Željko Šoša. Glavnom ravnatelju bit će upućeno pozitivno mišljenje za Dražinu, budući da je za njega bilo 19 vijećnika.