Svečanom euharistijskim slavljem u crkvi Sv. Nikole Tavelića u Lišanima, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz župe i okolnih mjesta, proslavljen je nebeski zaštitnik Lišana sv. Nikola Tavelić.

Misno slavlje predvodio je fra Ante Udovičić, župnik Gospe van Grada iz Šibenika, u koncelebraciji s fra Božom Mandarićem i brojnim svećenicima iz Šibenske biskupije. Za vrijeme slavlja mješoviti župni crkveni zbor pjevao je liturgijske skladbe na prepoznatljivom tradicijskom napjevu župe Sv. Mihovila Lišane. Crkveni zbor mladih uveličao je misno slavlje i oduševili sve nazočne s vrhunskim izvedbama psalama i duhovnih pjesama.

Crkva Sv. Nikole Tavelića podignuta je 1977. godine prema nacrtu arh. Vinka Galića kao zavjetno svetište, a posvećena je godinu kasnije. To je bila betonska građevina obložena kamenom u obliku oktogona. Crkvu je, uz pomoć naroda, podigla Provincija. Crkvu su pobunjeni Srbi tijekom Domovinskog rata do temelja porušili. Na njezinim temeljima položen je 17. srpnja 1996. godine kamen temeljac za novu crkvu. Crkva je izgrađena sa zvonikom zahvaljujući pomoći Provincije i Rottenburške nadbiskupije. Crkva je s okolišem dovršena 2003. godine. Župi sv. Mihovila Lišane pripadaju mjesta Lišane, Vukšić, Bulić, Prović i Ostrovica.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Božo Mandarić zahvalio je fra Anti Udovičiću na predivnoj propovijedi, svećenicima, župnom mješovitom zboru, nazočnim vjernicima, svima koji su svojom aktivnošću i doprinosima pomogli na bilo koji način u proslavi svetkovine. Nakon svete mise, prema običaju, vjernici su na groblju molili i zapali svijeće za svoje pokojne.

Lišančani i njihovi gosti uz bogat blagdanski stol s pjesmom su proslavili svog nebeskog zaštitnika.