Svaku sjednicu Županijske skupštine unazad nekoliko godina obilježi verbalni sukob Marka Pupića Bakrača i župana Božidara Longina. Drugačije nije bilo ni jučer, s poznatim ishodom - nakon dvije rasprave i dvije opomene vijećnika Akcije mladih dobio je „izgon" sa sjednice.

Pupić Bakrač na Aktualnom satu županu je postavio pitanje na čiji je račun putovao u Čile i koja je bila svrha tog posjeta. Podsjetio je i kako je župan „četiri puta letio u Kinu", vraćao se s obećanjima o ulaganjima u zračnu i pomorsku luku, tvornicu akumulatora, električnim autobusima za Liburniju, ali ništa od toga nije ostvareno.

- Neću njemu polagati račune za svoj privatni put na kojemu sam osam dana bio sa suprugom i sam ga sebi platio, odgovorio mu je indikretno Longin.

Druga je tema, naravno, bio završeni sudski proces u kojemu je odbačena kaznena prijava za prijetnju zbog rečenice »Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj«, objavljene na vijećnikovom profilu.

- Upozorio sam na ovoj govornici da je Longin najavio kako ću ići u zatvor čim se promijene kadrovi u policiji. Zbog lažne prijave šest policajaca u 6 ujutro upalo mi je u kuću na pretres i uznemiravalo moju obitelj. Moja starija kćer tresla se ko prut. Porezna je godinu i pol dana češljala moju imovinu i nije našla nepravilnosti. Moja imovina nije rasla ni u ratu ni u pretvorbi, kao imovina ovog čovjeka i njegove obitelji, rekao je Pupić Bakrač.

- Ne znam tko to prijeti hapšenjem osim njega, svi znamo tko je jedan jedini lopov i Zadru i tko je sve što ima stekao krađom. Naravno, to je on, replicirao mu je Longin, a nakon još jednog izlaska Pupića Bakrača za govornicu uslijedila je isključujuća opomena predsjednika Zorana Šikića.