U nevjerojatnom obratu rasprava o rebalansu gradskog proračuna odgođena je za utorak u 16 sati. Nakon što se Enio Meštrović povukao sa sjednice, uz tvrdnju kako je oko rebalansa sve unaprijed dogovoreno između HDZ-a i SDP-a, a zatim i Akcija mladih nakon isključenja Ante Rubeše, Daniel Radeta je zatražio da se sredstva koja su kroz rebalans namijenjena Višnjiku, a radi se o gradnji solara i rukometne dvorane, prenamijene za kupnju bazena!

Time ovaj kamen spoticanja ne bi ostao za proračun u sljedećoj godini, već bi se sredstva odmah utrošila. Međutim, kako za tu odluku trebaju suglasnost tijela stranke, a i tehnički je upitno može li se promptno mijenjati rebalans, zatražio je odgodu sjednice od nekoliko dana, kada bi se takav amandman usvojio.

- Istražio sam cijene i vidio da bi nas to, ako sad ne prihvatimo, umjesto 5 koštalo 15 milijuna. Nitko neće zaustavljati razvoj Višnjika, a očito je da sredstva nećemo utrošiti za gradnju solara i dvorane. Stavimo bazen u rebalans i izglasajmo ga za tri dana, predložio je Radeta.

Gradonačelnik Branko Dukić ponudio je mogućnost da se ta sredstva prenamijene nakon sjednice i donošenja rebalansa, ali SDP nije prihvatio prijedlog da se na ovaj način donese te je nastavak zakazan za utorak.

Prije ovakvog raspleta pročelnik za financije Ivan Mijolović rekao je da se on smanjuje unatoč rekordnom povećanju prihoda od poreza od 45 milijuna kuna. Razlog je čak 51 milijun kuna manje prihoda od pomoći, najviše zbog EU projekata.

- Veliki su iznosi koje realiziramo, ali nećemo ih povući sve u ovoj godini, već u prvom kvartalu sljedeće godine, rekao je Mijolović.

Nije prihvaćeno uvrštenje amandmana Ante Rubeše, koji je tražio da se različite stavke za financiranje Višnjika, oko 10 milijuna kuna, preusmjere za funkcioniranje KK Zadar. Rok za dostavu amandmana, kada se radi o prijedlozima za proračun ili izmjene, je najkasnije tri radna dana prije sjednica Vijeća.

- Subota je za većinu nas koji nismo uhljebi radni dan. I Gradsko vijeće može se održati subotom, rekao je Rubeša, inzistirajući na puštanju videozapisa kojim će dokazati da su stranice Grada Zadra bile blokirane, što mu predsjednik Vijeća Marko Vučetić nije dopustio. Rubeša je nakon tri opomene isključen, Botić i Tadin napustili su sjednicu te su na njoj ostali samo vijećnici HDZ-ove koalicije i SDP-a.

Nakon neizglasavanja rebalansa sjednica je nastavljena točkama koje nisu vezane uz proračun.