Udruga Luzor i Općina Preko pokrenuli su humanitarnu akciju za obitelj Nižić koja je zbog eksplozije ostala bez krova nad glavom.

- Ante i Verica Nižić iz Preka samo su pukom srećom ostali živi prilikom eksplozije plinske boce u susjedovoj kući u ulici Duga mocira u Preku dana 12. studenoga. Iako su sretni što su preživjeli, pretrpjeli su veliki šok i još k tome nemaju krov nad glavom. Sve ono što su stjecali cijeli život da bi mogli mirno uživati u starim danima, nestalo im je u jednom trenu pred očima. Njihova kuća pretrpjela je teška oštećenja, napola je urušena i u njoj trenutno nije moguće živjeti te su oni privremeno smješteni kod sina, ali naravno da se čim prije žele vratiti u vlastiti dom. Probudimo i ovaj put naša velika otočka srca i pomozimo im da što brže i lakše prebrode ovu tešku situaciju. Iako su od prvog trenutka svi uz njih i pomaže svatko koliko i kako može, od samog zbrinjavanja, uklanjanja materijala, prenošenja namještaja, zaštite preostalog dijela kuće i sl., ipak najveći i najteži posao tek slijedi, ističu iz Općine.

Naime, kuću je potrebno sanirati i rekonstruirati u tolikoj mjeri da oni to sami ne mogu financijski podnijeti.

- Udruga Luzor i Općina Preko odmah su se uključili u pokretanje ove humanitarne akcije i to je najmanje što smo mogli učiniti. Nadamo se da će se ovoj akciji priključiti i ostali i da ćemo kao i mnogo puta do sada opet pokazati našu složnost i zajedništvo, te da ćemo se odazvati u što većem broju kako bismo što prije prikupili dovoljno sredstava za obnovu kuće i pomogli obitelji Nižić da se što prije vrati u svoj dom. Budimo i ovaj put solidarni i suosjećajni, pokažimo da smo ljudi i da smo u najtežim trenutcima spremni pomoći jedni drugima. Neka svatko odvoji onoliko koliko može jer svaka kuna je dobrodošla!, navode iz Općine Preko.

RAČUN ZA DONACIJU

OTP banka

IBAN: HR0424070001500018069