Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu duhanom.

U utorak, 15. studenog u poslijepodnevnim satima na širem obrovačkom području, policijski službenici su zatekli tri muške osobe u dobi od 56, 30 i 27 godina tijekom preprodaje sitno rezanog duhana te je od 56-godišnjaka oduzeta 1 PVC vreća u kojoj se nalazilo oko 10 kilograma sitno rezanog duhana.

Daljnjim postupanjem, zbog postojanja osnova sumnje da se u objektu u blizini nalazi još sitno rezanog duhana namijenjenog za prodaju, obavljena je pretraga tog objekta gdje pronađeno 7 PVC vreća u kojima se nalazilo ukupno oko 70 kilograma sitno rezanog duhana te 5 šteka cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Sva trojica su uhićena te dovedena u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Nadalje, jučer je obavljena pretraga doma i drugih prostorija te automobila, koje koristi 56-godišnjak, gdje je pronađeno 8 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te novac, 20-ak tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti, za kojeg se sumnja kako potječe od preprodaje duhana.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je nedozvoljeno trgovao duhanom, protiv 56-godišnjaka, koji je inače s obrovačkog područja, Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Carinskom uredu u Zadru, protiv njega slijedi obavijest o počinjenom carinskom prekršaju.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljena trgovina, protiv 30-godišnjaka i 27-godišnjaka, koji su sa šireg šibenskog područja, kaznena prijava se podnosi redovnim putem.

Zadarska policija ovih je dana zatvorila još jednu "trgovinu" duhanom. Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, obavljena je pretraga doma na širem zadarskom području tijekom koje je su policijski službenici od njega oduzeli oko 7 kilograma sitno rezanog duhana.
Protiv 48-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine.