Na zahtjev predsjednika Gradske organizacije SDP-a Daniela Radete gradska uprava provjerit će mogućnosti dislociranja pretovarne stanice Čistoće koja se nalazi na Ravnicama.

- U samom centru Zadra, kraj Obale i lučica i u neposrednoj blizini dječjeg i nogometnog igrališta, otvoren je deponij. Postoji li ikakva dozvola ili odluka na razini ministarstva na temelju koje se tamo odvija takva radnja? Prostor užasno smrdi, posebice u ljetnim mjesecima, a svega 30 metara od tog deponija igraju se mala djeca, što je opasno, zarazno i nedopustivo. Moramo hitno potražiti zamjensku lokaciju. Ima dovoljno prostora u gradu Zadru za to, istaknuo je Radeta na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

S obzirom na to da su u tijeku pregovori oko rebalansa proračuna, tonovi su s obe strane pomirljivi pa su tako gradske vlasti ovog puta odmah prihvatile njegovu inicijativu, dok na prijašnjoj sjednici na isto pitanje nije dobio odgovor.

- Ne postoji odluka jer je riječ o pretovarnoj stanici Čistoće s ciljem što efikasnijeg čišćenja Poluotoka. Provjerit ćemo postoji li mogućnost njezinog dislociranja jer je nedopustivo ono što proizlazi i koje su posljedice iz tog pretovara otpada na tom dijelu, najavio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela.