Dvorana Mocira je zatvorena odlukom gradonačelnika Branka Dukića jer kroz dotrajali krov kiša pada kao što je padala prošlu subotu.

Da im dvorana curi, nedavno su o tome govorili i igrači Rukometnog kluba 1954 u eteru Radija 057. Je li njeno održavanje i sanacija dobila prioritet u planovima Odjela za kulturu i sport kojeg je pročelnica Dina Bušić naručila lani od arhitektonskog studija Huzjak o stanju sportskih objekata za stotinu tisuća kuna. Očito nije. U Gradu Zadru se samo gradi, gradi... a održavanje je zanemareno dok velike kiše ne rastvore oči s istinom.

Dvorana Mocire izgrađena je 1989. godine kad je Zadar bio bogat grad i imao SAS. Uz Jazine bila je to do Višnjika najveća dvorana za sportska događanja. Koliko je ravnatelj Zadar sporta Jurica Dilber, u čijem se sastavu nalazi dvorana Mocire, upirao i tražio njezinu sanaciju, vidi se iz rebalansa. Za razliku od milijuna koji su tim rebalansom namijenjeni za SC Višnjik, za sanaciju krovišta Mocira nema ni kune. Koliko će koštati sanacija štete od vode?

Tek smo u izmjenama programa za sport ove godine, naišli na povećanje od 110.000 kuna, koje se odnosi za korištenje sportske dvorane Mocire, kuglane i streljane te dvorane Ravnice od strane sportskih udruga za trenažni proces i natjecanja na državnoj i međunarodnoj razini do kraja 2022. godine (Središnji rukometni kamp i Međunarodni hrvački kamp, Europsko prvenstvo mažoretkinja).

Ako nije tako, neka nas na današnjoj sjednici Gradskog vijeća demantira SDP-ov vijećnik Daniel Radeta koji je izborio i kupnju bazenske školjke uz ostale milijune na Višnjiku.

Dok Mocire propadaju.

Dokaz tome je na Facebook stranici Zadar.tv objavljen video s prizorom jada. Naime, uz rub parketa položene su stare krpe kako se voda ne bi širila ostatkom dvorane.