Amandmani Akcije mladih na rebalans gradskog proračuna opet nisu stavljeni na glasanje jer nisu predani u roku. Naime, prema Poslovniku oni moraju biti poslani minimalno tri radna dana prije sjednice Gradskog vijeća, no kako je petak bio blagdan, taj je rok istekao već u srijedu.

- Kako smo uopće mogli predati amandmane u zakonskom roku kada smo materijale za izvanrednu sjednicu zaprimili u srijedu popodne, dakle nakon što je pisarnica prestala raditi?! Predali smo ih u četvrtak, jedino kada je to bilo moguće, kazao je vijećnik Ante Rubeša.

Revoltirani odlukom predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića, koji je rekao kako su mu ruke po poslovniku vezane, vijećnici Akcije mladih napustili su sjednicu te sazvali konferenciju za medije ispred pisarnice.

- Vučetić i vijećnici tumače da amandmani opet nisu poslani na vrijeme, ali prava istina je da nisu htjeli raspravljati o krucijalnim temama. Ne radi se tu samo o KK Zadar, već i o socijalnim potrebama koje su puno bitnije od kupnje školjke za Višnjik, istaknuo je Rubeša, dok je Marjana Botić dodala kako i dalje nisu dobili odgovor na pitanje o trošenju dosadašnjih milijuna za Višnjik, iznoseći sumnje kako se radi o "izvlačenju novca kao što se prije izvlačilo iz KK i NK Zadar".

Akcija mladih spremila je ukupno 10 amandmana u ukupnoj vrijednosti od 11,6 milijuna kuna, od čega bi 5,8 milijuna kuna bilo preusmjereno KK Zadru za pokrivanje troškova kredita i predstečajne nagodbe, 2 milijuna kuna za obnovu dvorane Jazine, milijun kuna za renovaciju dvaju socijalnih stanova, milijun kuna za uređenje Parka Radosti i dječjeg igrališta na Putu Petrića, 670 tisuća kuna za pokretanje procesa rekonstrukcije zida na ulazu u utvrdu Forte te stupa koji se naslanja na prostor Arsenala, po pola milijuna kuna za kombi za osobe s invaliditetom i obnovu streljane Mocire, 100 tisuća kuna za Udrugu za autizam i 30 tisuća kuna za Udrugu Cukrići.

- Većina amandmana mogla se realizirati već sutra. Nije mi jasno zbog čega se to odbilo i zašto oni koji se zalažu za demokratske procese i donošenje odluka, nama to isto nisu omogućili, istaknuo je Roko Tadin.

Rubeša je na kraj konferencije upozorio kako nekim djelatnicima Grada Zadra nije dobro sjelo kad su vidjeli imena udruga u njihovim amandmanima.

- Zaposlenik Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Jakov Vidović naziva Cukriće i Udrugu za autizam i pita ih što to oni njima nisu poklonili i tako im nabija grižnju savjesti zbog toga što su u našim amandmanima. Nisu oni nas zvali, mi smo ti koji smo ih pitali imaju li sve što im je potrebno. Gradske službe želim zamoliti da rade svoj posao, a ne da se bave prljavim rabotama i straše korisnike proračuna. Druga zaposlenica Grada, pravnica Mirjana Zubčić već drugu sjednicu zaredom odbija staviti našu odluku o promjeni odluke o socijalnoj skrbi u kojoj smo implementirali sve naše amandmane koje je Dukić odbio primijeniti, a izglasani su, istaknuo je Rubeša nakon nove odbijenice za amandmane Akcije mladih.