Nakon što im je odbijeno uvrštavanje amandmana na glasanje, vijećnici Akcije mladih napustili su sjednicu Gradskog vijeća i sazvali konferenciju za medije na kojoj je Ante Rubeša među ostalim komentirao i ultimatum SDP-a, bivših partnera s liste za lokalne izbore.

- Prozivali su nas da se igramo izvršne vlasti kad smo preuzeli odgovornost u Košarkaškom klubu Zadar, a sada vidimo da SDP traži smjenu ravnatelja Zadarskog sporta Jurice Dilbere, pa se pitamo - tko se tu igra izvršne vlasti, mi ili oni?, istaknuo je Rubeša.

Na konferenciji je odlučio prenijeti i priče iz gradskih kuloara. 

- U kuloarima se dosta dugo priča o smjeni Dilbera i da na to mjesto pretendira Željko Žilavec, koji nam je ostavio dugove u klubu, te Damir Knežević koji je kupio Mercedes za Hrvatski nogometni klub Zadar. Te dvije osobe pokazale su na koji način upravljaju sportskim objektima. Nije mi jasno zašto SDP i Radeta igraju tu igru. Mi ne mislimo da je Dilber na ponos ovom gradu, ali u Zadru se nikada nije dogodilo da oporba traži smjenu direktora radi jednog prozora koji propušta. Ovo je presedan, istaknuo je vijećnik Akcije mladih.