Slučaj Krstić odavno je prisutan u Odjelu za socijalnu skrb u kome su upozoravali na neljudske uvjete u kojim živi bivši branitelj Mauricio Krstić, kojem je dodijeljen derutni gradski stan. I to u samom središtu Zadra. Međutim, u Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom kojeg vodi Tomislav Korona lopticu su prebacili na vijećnika Akcije mladih Antu Rubešu koji predsjedava tom najvažnijom komisijom za dodjelu gradskih stanova. I to nakon što su mediji, točnije Zadarski.hr, izvršili pritisak jer je Krstiću pao plafon u tom gradskom stanu. Međutim, pročelnik Korona je našao opravdanje.

- Mi imamo jedan stan na raspolaganju za njega, ali odluku o tome ne mogu ja donijeti sam nego povjerenstvo kojem je na čelu Ante Rubeša. Oni su se trebali sastati i o tome odlučiti prije dva tjedna, nakon što smo ih mi iz Grada pisano obavijestili o tome, ali to nisu učinili - kazao je Korona koji kao pravnik namjerno zaboravlja da SVE ODLUKE DONOSI GRADONAČELNIK (i donio je za dodjelu stanova bez Povjerenstva, op.a)

Nije prošlo puno od reakcije samog Rubeše koji je bio očajan jer mu nisu prihvaćeni amandmani među kojim je bio i milijun kuna za uređenje dva gradska koja bi mogla dopasti dvije socijalne obitelji. Ali važnija je bazenska školjka, izjavio je Rubeša na sjednici Gradskog vijeća prije nego je demonstrativno napustio s još dvoje vijećnika AM.

Na navod pročelnika Korone oglasio se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

"7.10.2021. godine, niti tri mjeseca nakon lokalnih izbora sam organizirao prvi sastanak novog odbora za dodjelu gradskih stanova. Na sastanak sam pozvao pročelnika za upravljanje gradskom imovinom Tomislava Koronu, te pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb Marija Pešuta. Također pozvao sam i sve one za koje sam smatrao da imaju dodirnih točaka s ovom tematikom, gđu Jagodu Surać, gradsku pravnicu i dugogodišnju zamjenicu pročelnika za gradsku imovinu, te gđu Nadu Gautu, službenicu Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb koja zaprima dokumentaciju potrebnu ostvarivanje prava na stan.

Kao dnevni red sam predložio pet točaka vezano za sljedeće teme: Utvrđivanje stanja u sustavu, uvjeti koje je potrebno zadovoljiti, provedba revizije i kontrole korisnika. Na sastanku sam im predložio i izradu novog pravilnika pošto su u postojećem još neke odluke iz devedesetih. Tražio sam ih da predlože modele kako bi mogli povećati broj stambenih jedinica za najam poput "Rent to Own" modela i sl. Naravno ova skupina profesionalnih uhljeba, izuzev dvije gospođe koje ne donose odluke, nije napravila ništa po ovom, a ni po kojem drugom pitanju vezano za ovu tematiku. Štoviše na netom održanom rebalansu bratstva i jedinstva ovi likovi se nisu ni udostojali zatražiti dodatna sredstva, pa smo im mi iz Akcije mladih amandmanom preusmjerili 1 milijun kuna, kako bi mogli obnoviti dva derutna stana, od kojih je jedan upravo bio namijenjen za gospodina Krstića. No bešćutna skupina koja upravlja Gradom ih je odbacila sa smiješkom.

Odgovorno tvrdim da pročelnik Korona laže kad tvrdi da se nisam pojavio na sastanku, jer on nije ni sazvao sastanak. Stanovi u vlasništvu Grada su većinom u derutnom stanju, Koronino pročelništvo nije ni u stanju napraviti reviziju postojećih stambenih jedinica, od ljudi s liste dobijamo informacije da ima veliki broj stanova u kojima žive osobe koje ne zadovoljavaju uvijete za dobivanje gradskog stana. Vjerujem da u ovom gradskom odijelu ima vrijednih službenika, no koči ih inertnost i nemar aparatčika i birokrate Tomislava Korone. Sramota je da osoba, koja se na najgori mogući način igra s osjećajima korisnika gradskih stanova, a pogotovo što se radi o odlikovanom hrvatskom branitelju, obnaša dužnost pročelnika, napisao je Rubeša.