Općinski sud u Zadru kaznio je uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci 40-godišnjeg Zadranina koji je prije dvije godine, na križanju ulica Zrinsko-Frankopanske i Eugena Kvaternika, na izlasku s parkinga kod Addiko banke oborio stariju ženu koja je u tom trenutku prelazila preko pješačkog prijelaza.

On je nakon ulaska na parkiralište krenuo voziti unatrag bez da je provjerio da to može napraviti na siguran način i bez opasnosti po druge sudionike u prometu, uslijed čega je zadnjim dijelom automobila udario u tijelo pješakinje koja se u tom trenutku kretala po obilježenom pješačkom prijelazu te je zadobila teške tjelesne ozljede lakta

U svojoj obrani muškarac je naveo da je u tom trenutku jedno vozilo izlazilo s navedenog parkinga te kako se nisu mogli mimoići jer na tom djelu ne mogu proći dva vozila. Zaustavio se i krenuo minimalnom brzinom unatrag kako bi to vozilo moglo izaći. U desnom retrovizoru vidio je kako jedan čovjek prijelazi pješački prijelaz te u lijevom drugu osobu također na pješačkom prijelazu. Kad je stao u retrovizoru je vidio samo jednu osobu te je izašao vidjeti što se događa. Gospođa je bila na tlu a muškarac joj je pomagao da je podigne. On je također ponudi pomoć a gospođa je rekla da ne želi u bolnicu.

Ponudio se da ju odveze kući u Arbanase, a kako mu je po dolasku rekla da je boli zvao je hitnu pomoć. U međuvremenu ga je policija zvala zbog očevida prometne nesreće pa se vratio kako bi im opisao što se dogodilo. Kasnije ga je gospođa kontaktirala kako je na bolovanju i nema novca i da joj pomogne, no kako je već angažirala odvjetnika nije želio dalje održavati kontakt.

Žena je na sudu svjedočila kako ju je vozač udario prednjim dijelom vozila, no i njezin partner koji je s njom prelazio cestu rekao je da je vjerojatno zbunjena te ju je automobil udario stražnjim krajem, vjerojatno kukom. Sjetila se ipak kako je okrivljenik dolazio na njezinu kućnu adresu, a kako je nije bilo na kvaki je ostavio kavu, kekse i slično te svoj broj mobitela s porukom da ga nazove ako ga treba.

Sutkinja je ocijenila kako je unatoč minimalnoj brzini kojom se kretao vozač kazneno odgovoran za nastanak nesreće iz nehaja te mu je odredila navedenu kaznu.