Max plastika iz Zadra, potencijalno je najveći investitor među koncesionarima u Gaženici. Ali kad će se napraviti skladište plovila iliti ga suhu marinu te komercijalni centar, odnosno hotel, to nitko ne zna. Pa ni u Lučkoj upravi Zadar (LUZ)koja im je dodijelila koncesiju koju konzumiraju za prostor od 25 tisuća kvadrata za suhu marinu od početka 2017. godine.

 Novi ravnatelj LUZ-a Željko Knežević nam je prošlog puta napisao kako je Upravno vijeće na prijedlog njegovog prethodnika Roberta Škifića oslobodilo plaćanja koncesijske naknade za prošlu i ovu godinu u iznosu od 560 tisuća kuna. Kao opravdanje je navedena nemogućnost ishođenja građevinske dozvole od strane koncesionara.

Navod koji je intrigirao novinarski upit prema Grad Zadru i Ministarstvu graditeljstva. S obje adrese smo dobili informaciju kako od strane Max plastike nije bilo nikakvog zahtjeva za izdavanjem građevinske dozvole.
Informaciju smo proslijedili ravnatelju LUZ-a koji je poslao novo obrazloženje koncesionara Max plastike koji je tek ove godine, prema onom što je napisao ravnatelj Knežević, ušao u proceduru sa svrhom ishođenja građevinske dozvole.

„Predat je zahtjev za izdavanje mišljenja o potrebi provedbe postupka ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš, prema Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Slijedom navedenog  dobiveno je mišljenje da nije potrebno provesti postupak ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš ni postupak procjene utjecaja na okoliš, pa je time investitor stekao uvjete za otvaranje e konferencije, za dobivanje posebnih uvjeta javnopravnih tijela i uvjete priključenja.
Tijekom studenog izdana je izmjena i dopuna lokacijske dozvole kako bi se omogućila gradnja na predmetnom području.

Time su se ispunili svi uvjeti za predavanje zahtjeva za građevinsku dozvolu, navodi se u povratnoj informacija ravnatelja LUZ-a.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na novinarski upit su kazali kako je Sarag Gaženica d.o.o. zatražio produljenje građevinske dozvole te je rješavanje predmetnog zahtjeva od strane Ministarstva u tijeku.

Oni su Sarag Gaženici prije tri godine izdali građevinsku dozvolu kojoj valjanost završava u studenom.
Ove godine je iz Sarag Gaženice izašao Ivica Surać a ostala je samo Max plastika u kojoj su stari, novi osnivači Edo Barić iz Zadra i Nebojša Čepić iz Tivta u Crnoj Gori.