Pomorska škola Zadar doživjela je novi gubitak. U 76. godini života preminuo je umirovljeni nastavnik matematike Mile Šarlije.

Prenosimo dirljivu objavu iz škole:

Tužnim srcem opraštamo se od našeg dragog kolege Mile Šarlije koji nas je jučer, 28. studenog, u 76. godini zauvijek napustio.

Nakon završenog studija filozofije i matematike na Filozofskom fakultetu u Zadru, u listopadu 1979. godine zapošljava se kao nastavnik matematike u Pomorskoj školi Zadar, tada zvanoj Školski centar za pomorstvo i ribarstvo Zadar. U našoj školi je ostao do kraja svog radnog vijeka, pune 33 godine i 2012. godine odlazi u zasluženu mirovinu.

U cijelom svom dugogodišnjem radu kolega Mile je njegovao poseban stil komunikacije s učenicima. Svaki sat bi počeo sa smijehom jer naš Mile je bio izuzetno duhovit ali zato čim bi se okrenuo prema ploči krenuo je s ozbiljnim radom.

Njegovi bivši učenici će Vam za njega reći kako ga nisu mogli vidjeti ljutog niti ga je bilo moguće izbaciti iz takta a tužiti se na njegovu ocjenu je bilo nezamislivo ne zato što je Mile bio strog već jer su znali kako je ocjena bila zaslužena ma koliko ona bila dobra ili loša.
Kao kolega, Mile je bio glavni pokretač svake šale, a za većinu smijeha u zbornici bio je zaslužan upravo on i njegov poseban smisao za humor. Premda je u mirovini već deset godina, njegovih šala se redovito prisjećamo i dobro im se nasmijemo, kako one kolege koje su imali tu čast čuti ih od njega osobno tako i oni novi koji su došli nakon njega.

Mile će nam iznimno nedostajati, a znamo da se sad tamo gore, u našoj nebeskoj zbornici, smije i zabavlja sa svojim dragim kolegama koje su nas nažalost kao i on, zauvijek napustili.
Posljednji ispraćaj dragog nam kolege bit će sutra, 30. studenog u 11 sati na Gradskom groblju Zadar.

Ovim putem, djelatnici i učenici Pomorske škole izražavamo duboku sućut njegovoj voljnoj Mladenki, obitelji, rodbini i prijateljima.

Počivao u miru!