Obrana osumnjičene i ranije višestruko osuđivane zadarske dilerice poslužila se primjerom bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera kako bi 56-godišnjakinju izvukla iz istražnog zatvora.

U njemu se nalazila od dana uhićenja, 22. lipnja, kada je policija u kozmetičkoj torbici u toaletu njezinog stana u Diklu pronašla 130,64 grama kokaina, upakiranog u pet prozirnih PVC vrećica, te 115,19 grama marihuane i 26,43 grama hašiša, kao i preciznu digitalnu vagu srebrne boje s tragovima kokaina. Sve te predmete 56-godišnjakinja je dobrovoljno izručila policiji prije početka naložene pretrage njezinog doma i drugih prostorija.

Nakon što je u kolovozu protiv nje podiglo optužnicu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je produljenje istražnog zatvora, što je Općinski sud prihvatio, a žalbu 56-godišnjakinje odbio. To se promijenilo kada je njezin odvjetnik Dan Marinović iz odvjetničkog ureda "Marinović, Klarendić i partneri" u spis priložio medicinsku dokumentaciju koja je ukazivala na postojanje bolesti, zbog koje je 56-godišnjakinja početkom godine bila na operaciji kod neurologa. Nakon operacije iz Kliničke bolnice Dubrava uputili su je na fizikalno liječenje. Njezin branitelj dostavio je i očitovanje Zatvorske bolnice u Zagrebu iz kojeg je jasno kako se takve vrste liječenje ne mogu provoditi unutar zatvorskog sustava, a 56-godišnjakinja je navela da je nužno da ide u toplice jer će u protivnom ostati u kolicima.

- Potrebno joj je hitno stacionarno liječenje u toplicama pa kako je odobreno Ivi Sanaderu, tako može biti odobreno i ovoj okrivljenici, tim više što je za istovrsna kaznena djela osuđivana prije 14 godina, istaknuo je njezin odvjetnik.

Općinski sud složio se s njegovim navodima i ukinuo istražni zatvor, no na to se žalilo državno odvjetništvo koje smatra da se „takvom odlukom ne postiže efekt specijalne i generalne prevencije jer zakonodavac misli da bi kazne trebale biti strože".

No i drugostupanjski Županijski sud u Zadru stao je na stranu obrane 56-godišnjakinje dodajući kako je u istražnom zatvoru provela gotovo tri mjeseca što je po njihovom mišljenju, a s obzirom na njezinu životnu dob, dovoljno da bi je odvratilo od daljnjeg činjenja kaznenih djela. Također, istaknuli su kako je od njezinog puštanja na slobodu do donošenja njihove odluke o žalbi prošlo pet tjedana, a nema nikakvih saznanja da se u tom vremenu upustila u nekakve kriminalne aktivnosti.