Od 11 kandidata, koji su se prijavili na natječaj za slobodno sudačko mjesto na Općinskom sudu u Zadru, tek je njih šestero pristupilo razgovoru s članovima Državnog sudbenog vijeća. No taj podatak ne čudi kada se uzme u obzir činjenica da je DSV-u trebalo gotovo godinu dana da ih pozove na intervju.

Nakon provedenih razgovora vijeće je objavilo listu prvenstva kandidata iz koje je vidljivo da im se najviše svidio Josip Dušević, koji trenutno radi kao viši sudski savjetnik - specijalist na Parničnom odjelu Općinskog suda u Zadru. Zahvaljujući visokim bodovima na intervjuu, njih 14,09 od maksimalnih 15, Dušević se popeo s trećeg na prvo mjesto liste kojeg je do razgovora držala Neva Lukin. Podsjetimo, radi se o sutkinji koja je, ni kriva ni dužna, prije dvije godine završila u medijima jer joj je DSV dao jedinicu na razgovoru. Navodeći kako je to stvorilo predodžbu o njoj kao o nesposobnoj osobi, Lukin je tražila zaštitu od kolega na Ustavnom sudu, ali oni su donijeli odluku u korist DSV-a. Sada je od njih dobila 9,27 bodova, čime se smjestila na drugo mjesto liste prvenstva kandidata.

Isti broj bodova dobila je trećeplasirana Marija Knez, sutkinja koja je također na vlastitoj koži osjetila utjecaj niskih bodova od strane članova DSV-a. Naime, kada je prije niti dva mjeseca, kao prvoplasirana po bodovima na završnom ispitu, konkurirala za mjesto na Općinskom sudu u Zadru, Knez je na intervjuu dobila svega 2 boda, što je DSV-u omogućilo da je preskoče u sljedećem koraku u izboru sudaca - upućivanju kandidata na psihološko testiranje. Naime, oni odlučuju u rasponu od -10 bodova od bodova prvoplasiranog kandidata.

Ostale tri kandidatkinje za jedno sudačko mjesto na zadarskom sudu, Danijela Števanja, Nikolina Grancarić i Jadranka Longin, na razgovoru su dobile nešto više od 10 bodova.