Pomorska škola Zadar jučer je ima svoj dan povodom sv. Nikole, zaštitnika pomoraca. Učenici su bacili vijenac u more, darivali štićenike dom sv. Frane koje je i zabavio školski bend - tradicija je to koju uspostavio nepreželjeni ravnatelj Svetko Perković.

Jučer se u Zadru obilježavao Dan pomoraca u organizaciji Ministarstva mora. Pomorska škola je  dobitnik nagrade Ministarstva mora prometa i infrastrukture za doprinos pomorskom obrazovanju i znanosti. U ime škole  na svečanoj akademiji nagradu je primio ravnatelj škole Marin Perinić. Škola je prvi put primila tu nagradu 2011. godine.

Drugi zadarski dobitnik je Udruga pomoraca sv. Nikola iz Vrsi.

Državni tajnik za more Josip Bilaver u Kneževoj palači dodijelio 24 stipendije učenicima i studentima pomorskih zvanja.

U iznosu od 800 kuna mjesčeno, 18 stipendija  dodijeljeno je učenicima Pomorske škole Zadar te 6 stipendija studentima Odjela za pomorstvo Sveučilišta u Zadru, među kojima su i bivši učenici Pomorske škole.

 „Na pravom ste mjestu gdje imate priliku dobiti izvanredno obrazovanje i postati jedni od onih koje zovemo hrvatskim brendom, a to su hrvatski pomorci, visoko kvalificirani i prepoznati u svijetu", izjavio je državni tajnik Bilave