Zahvaljujući pozitivnim komentarima pacijenata, na ovogodišnjoj listi "najdoktora" završilo je čak 19 imena iz Zadarske županije, što je najveći broj dosad!

Opća bolnica Zadar i ove godine može se pohvaliti nefrologom i voditeljem Odjela za hemodijalizu Draganom Klarićem, endokrinologinjom i voditeljicom Odjela za endokrinologiju Jelenom Vučak-Lončar, otorinolaringologom Ivanom Barakom, općim kirurgom i voditeljem Poliklinike službe za kirurgiju Jakovom Mihanovićem, te neurokirurgom Ivicom Franciškovićem. Iako je prošle godine iz osobnih razloga napustila bolnicu, pod Zadrom se i dalje vodi kirurginja Natalija Lučev.

Lista najdoktora iz zadarske bolnice pojačana je s trojicom liječnika mlađe generacije koji su dobili pohvale pacijenata, a to su: dermatovenerolog Lovre Pedić, gastroenterolog Ivan Ivanić te abdominalni kirurg Dario Vukosav.

Na popisu je ove godine završio i ortoped Marko Milić, kojeg pacijenti doista jako vole zbog pristupa i efikasne stručne pomoći koju im pruža u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu koja je pod velikim pritiskom.

Zadarska županija je na listi već tradicionalno najviše zastupljena s ginekolozima. I ove godine najdoktorima su proglašeni: Ivica Žuvela (Benkovac), Slavko Marić (Biograd na Moru), Ilva Marić i Edita Tadić (Zadar), te Milka Hoti-Matešić iz Opće bolnice Zadar.

S liste nije izostao ni već poznati trio zadarskih "najdoktora" iz obiteljske medicine, kojeg čine Ana Dunatov, Biljana Žigurski-Mračić i Damir Biloglav, a pohvale je i ove godine zaslužila i biogradska liječnica Marica Polegubić. Među najdoktore ponovno se smjestio i zadarski stomatolog Sergej Kuštera čija se ordinacija nalazi u Medulićevoj ulici na Poluotoku.

Kriteriji po kojima je portal najdoktor.com birao najbolje doktorice i doktore su ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara.

Također, kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata.

- Ovo je deveta godina objave popisa najboljih doktorica i doktora po izboru pacijenata u Republici Hrvatskoj! Najavljujemo da nastavljamo sa prvobitnim ciljem da na temelju iskustava pacijenata stvaramo, što je moguće, realniju sliku o pojedinim doktoricama i doktorima u Republici Hrvatskoj. Komentar po komentar, i tako već jedanaest i pol godina, zajedno smo razvili bazu iskustava a koja je etablirala portal najdoktor.com kao centralno mjesto informiranja o iskustvima drugih s pojedinim doktoricama i doktorima, istaknuo je predsjednik udruge Najdoktor Lovre Kelam, uz čestitku svim doktoricama i doktorima koji su izabrani kao najbolji, ali i svim korisnicama i korisnicima portala, čiji je trud rezultirao ovim popisom.