Proračunsko Gradsko vijeće ipak će se održati 22. prosinca, uoči božićnog vikenda, a ne 20. prosinca što je bio ciljani datum.

Datum je pomaknuo predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić kako bi vijećnici imali ta fatalna tri radna dana za podnošenje amandmana. Da je sjednica bila u utorak, u tome bi ih spriječila dva dana vikenda.

Vučetić je to prenio pojedinačno svim klubovim s kojima se uspio sastati, a jutros je o tome obavijestio i nezavisnog vijećnika Damira Burčula koji neće biti član niti jednog kluba kao ni Damir Biloglav. Vijećnik Domovinskog pokreta uz Klub SDP-a sudjelovao je u dogovorima s gradskim vlastima oko rebalansa i proračuna 2023.

Vučetić je čak provjeravao je li gradonačelnik Branko Dukić na raspolaganju tog četvrtka s obzirom na njegov angažman u zadarskoj bolnici svakog drugog četvrtka. Jedino na što nije računao je velika izložba pod nazivom Jedan svijet u Providurovoj palači. Kako se očekuje maratonska sjednica, dio gradske vlasti će zbog otvaranja izložbe otići s Vijeća.

Izložbu otvara ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Njoj je taj datum kulturnog događanja u Zadru odgovarao vjerojatno na putu prema blagdanima u Dubrovniku.