Kiše koje  danima padaju nad Zadrom rastvorile su rupe ne cestama. Jedna posebno upada u oči: pojavila se na dijelu Puta Murvice koji u jesenskoj akciji pročelnika za komunalne djelatnosti, Robertina Dujele nije saniran. Ta djelomična obnova kolnika bila je isključivo iz političkih razloga  - ispunjenja amandmana oporbe.

A razlog preskakanje tog dijela kolnika je očit: čeka se investitora novog stambenog dijela na prostoru nekadašnje kemijske industrije. Vlasnik terena BMP Asset ima pravo na gradnju 175 stanova prema izmjenama Detaljnog plana uređenja kojeg su gradske vlasti predložile i usvojile u povijesno rekordnom vremenu. Za sad je to zemljana površina s koje kiše slijevaju blato na Murvičku.

Gradske vlasti planiraju izaći u susret budućem investitoru te će urediti taj potez Murvičke nakon što se ugrade veće cijevi odvodnje jer će pritisak stanara povećati kapacitet kanalizacije. Hoće li spajanje na sustav biti usklađeno s novim kopanjem te ulice, to se ne zna  budući da je plan za Murvičku u sklopu aglomeracije obznanjen  naknadno.

Iste gradske vlasti kada su radile nogostup uz dio te parcele na kojoj je jednako brzo podignut Lidl, preskočio je potez uz nekadašnju upravnu zgradu Vinilplastike i Kemoplast. Umjesto nogostupa ostao je neuređen dio ceste koji je pretvoren u parkiralište.

Oni koji idu pješke, tom stranom Murvičke ne mogu se kretati a da ne izađu na ulicu. Taj kolnički trak izbjegavat će i vozila jer su službe stavile znak upozorenja dok se ne sanira nova rupa na oronuloj Murvičkoj.