I dalje je na snazi odluka gradonačelnika Branka Dukića o zatvaranju dvorane Mocire nakon prokišnjavanja krajem prošlog mjeseca. Korisnici dvorane održali su sastanak s direktorom Zadarskog sporta Juricom Dilberom te su raspoređeni u alternativne dvorane, najviše u školski dvoranu OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu. Situacija bi se trebala promijeniti čim se poprave vremenski uvjeti.

- Svjesni smo da ovakvo stanje nije dugo održivo i pripremamo popravak dvorane, ali za to nam treba nekoliko suhih dana. Time će se barem za neko vrijeme spriječiti prodor vode u dvoranu i elektroinstalacije. Sigurnost korisnika je najvažnija tako da neće biti povratka prije popravka. Za neku veću adaptaciju sada nema vremena, ni zbog vremenskih uvjete niti zbog korisnika kojima je prostor potreban, kaža Dilber.

Sportski klubovi izrazili su razočaranje stanjem dvorane, a među njima i RK Zadar 1954.

- Nakon odličnog otvaranja sezone kada smo ostvarili sve pobjede doma, uključujući i pobjedu protiv lidera prvenstva Karlovca, te gostujuću pobjedu u Splitu i bili u vrhu tablice. Uslijedili su problemi s dvoranom Mocire na koje smo upozoravali godinama, a koji su nam kompromitirali kraj polusezone te nas udaljili od vrha lige, naveli su nakon utakmice u kojoj su domaćini bili u - Omišu.

Iz Grada Zadra doznajemo da se na proljeće planira veća rekonstrukcija objekta, odnosno krova i fasade, koji su najveći problem. Tko će rekonstrukciju provesti još nije sigurno, jer SDP za podršku proračunu traži Dilberovu smjenu. Hoće li ga gradonačelnik Dukić zaista i smijeniti vidjet će se najkasnije za devet dana, za kada je zakazana sjednica Gradskog vijeća.