Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom Zadrana u dobi od 55, 32 i 31 godinu te 22-godišnjom Zadrankom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Svih četvero se sumnjiči da su proteklih mjeseci na području Zadra te široj okolici grada prema 15-ak osoba izvršili prodaju droge amfetamin, heroin, kokain i hašiš.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, jučer 20. prosinca, temeljem naloga nadležnog suda u Zadru obavljene su pretrage domova i prostorija kojima se osumnjičenici koriste na području Zadra, gdje je pronađeno oko 21,72 grama amfetamina, parkirano u više pojedinačnih pakiranja, dok je od osumnjičenih još oduzeto oko 3,48 grama amfetamina (speeda) te oko 0,17 grama marihuane.

Protiv svih osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava te su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Nadalje, protiv 31-godišnjaka i 22-godišnjakinje, od kojih je oduzeta manja količina amfetamina i marihuane nadležnom sudu podnose se i optužni prijedlozi radi počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.