Upravno vijeće Agencije za razvoj Zadarske županije Zadra Nova raspisalo je natječaj za izbor novog ravnatelja. Natječaj je objavljen 23. prosinca a svi zainteresirani kandidati mogu se javiti u roku od osam dana, odnosno do 31. prosinca ove godine.

Aktualna ravnateljica Marina Dujmović Vuković prvi mandat je dobila u prosincu 2018. godine, zamijenivši na tom mjestu dugogodišnju ravnateljicu Sanju Peričić. Uz njih dvije na prethodnom natječaju kandidirala se i tadašnja zamjenica ravnateljice Marica Babić, ali je za ravnateljicu jednoglasnom odlukom Upravnog vijeća odabrana tadašnja pročelnica Ureda župana Božidara Longina.

Nedugo nakon izbora zamjenica ravnateljice Marica Babić napustila je Agenciju te je trenutačno zamjenica ravnatelja splitske agencije RERA, dok je Peričić postala voditeljica Odjela za regionalni razvoj Zadre Nove.

Za ravnatelja može biti imenovana osoba s visokom stručnom spremom, s pet godina radnog iskustva u struci, a za očekivati je da će se na njega opet javiti sadašnja ravnateljica Vuković Dujmović.