Dva dana nakon što je Jurica Dilber, dugogodišnji direktor pa poslije ravnatelj ustanove Zadarski sport u subotu dostavio svoju ostavku gradonačelniku Branku Dukiću, ona je i prihvaćena.

Iz Ureda gradonačelnika dobili smo jutros službenu informaciju u kojoj se navodi kako je 20.prosinca 2022. godine, Jurica Dilber razriješen s mjesta ravnatelja JU Zadarski sport. Od 21. prosinca 2022. godine v.d. ravnatelja je Luka Peranić koji je inače voditelj odsjeka za sport u UO za kulturu i sport. U roku od 30 dana Peranić je dužan je raspisati javni natječaj za novog ravnatelja ustanove, navodi se u službenoj informaciji.

Ostavka Dilbera u javnosti je predstavljana kao politički zalog HDZ- ove vlasti na traženje SDP-ovog Daniela Radete, koji je njegovu smjenu predstavio kao posljednji uvjet za prihvaćanje proračuna. Povod je bila dvorana Mocire koju je Dukić zatvorio nakon posljednjeg prokišnjavanja.

Nevjerojatno je da  su gradske vlasti, koje su prema tvrdnji  Dilbera odbijale financirati sanaciju dvorane koje je u vlasništvu Grada Zadra, kopernikanskim obratom rezervirale 1,5 milijuna kuna. Dukić je na proračunskoj sjednici Gradskog vijeća uložio taj amandman uz onaj da se isti iznos isplati na račun udruge HNK Zadar. Ispalo je kako "ne laje pas radi dvora već radi sebe", pa su tako gradske vlasti Mocire zapakirale u Mercedes sa Stanova.

Dilber neće više biti ravnatelj a neće ni završiti na ulici jer, kako smo to već napisali: HDZ to nikada nije napravio za svoje ljude. Pa bi se on trebao preseliti u Sportsku zajednicu Grada Zadra, a bivši direktor KK Zadar Željko Žilavec bi postao ravnatelj ustanove Zadarski sport. Osim ako se pokaže da kuloari nisu pouzdani izvori informacije.

Zadarski sport je ipak ispao rasadnik kadrova pa ne treba zaboraviti da je s mjesta zamjenika ravnatelja za direktora TZ grada Zadra došao Mario Paleka.