Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i starijim maloljetnikom sa šireg biogradskog područja povezanih s čak 12 kaznenih djela teška krađa, koje podrazumijevaju provalu, te dva kaznena djela krađe na širem zadarskom području.
 
Sumnjiči ih se da su ovaj mjesec, od 10. do 15. prosinca, u Sukošanu provalili u brodove na vezu devetorici vlasnika, odakle su otuđivali akumulatore i rezervoare za gorivo.

Nadalje sumnjiči ih se da su krajem ovog mjeseca u Bibinjama provalili u tri broda na vezu, odakle su vlasnicima otuđili dvije puške za podvodni ribolov, akumulator te rezervoare za gorivo te da su od 15. do 29. prosinca u Bibinjama iz jednog broda vlasniku otuđili akumulator.

Također ih se sumnjiči da su 29. prosinca u Bibinjama iz dvorišta 65-godišnjaka pokušali otuđiti motocikl - skuter u čemu nisu uspjeli dok su na motociklu nastala oštećenja.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i ostalih prostorija kojim se koristi 20-godišnjak na širem biogradskom području, a policija je tom prilikom pronašla i oduzela predmete koji potječu od kaznenih djela i to: 15 akumulatora, tri puške za podvodni ribolov i tri rezervoara za gorivo.

Zasad utvrđena materijalna šteta pričinjena vlasnicima se procjenjuje na preko 30.000 kuna, dok se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja sveukupne materijalne štete. Naime, s obzirom na broj pronađenih akumulatora, za očekivati je da će se policiji javiti još oštećenika.