U novogodišnjoj noći izbio je požar u dvorani Mocire, koja se već neko vrijeme ne koristi zbog posljedica nevremena, kada je kroz krov i zidove u nju probila voda. Informaciju o požaru objavio je portal Zadar News, pod pretpostavkom kako bi se moglo raditi o podmetanju požara. Ipak, prema policijskom očevidu krenuo je sa starog radnog stroja koji se zapalio te nema tragova provale niti vanjskog uzroka požara.

- Radi se o situaciji koja je mogla gore završiti, ali srećom se požar nije proširio u dvoranu te se sam od sebe ugasio. Napravit ćemo procjenu štete i dodatna ispitivanja instalacija, no sve će se dati popraviti. Nije se proširio na parket i ostatak dvorane, što nam je najbitnije, kaže v. d. ravnatelja Zadarskog sporta Luka Peranić.

U tijeku su i radovi kojima bi se dvorana ponovno trebala osposobiti za primanje korisnika. Popravci na krovu su izvršeni, danas su trebali biti napravljeni i na aneksu dvorane, ali će u cijeloj ovo situaciji potrajati vjerojatno do kraja tjedna. Nakon detaljnog čišćenja parketa i farbanja zidova sportski kolektivi ponovno će moći u nju.

Do kompletne sanacije vrijedne 200 tisuća eura trebat će pričekati još neko vrijeme, budući da je gradski proračun, u kojemu je bio i amandman za radove, još uvijek na čekanju.