Zadarski nadbiskup Želimir Puljić otputovao je danas u Rim kako bi sudjelovao na sprovodu pape emeritusa Benedikta XVI. u Vatikanu. Kaže da na sprovod odlazi i s osjećajem osobite osobne zahvalnosti, jer je papa Benedikt XVI. mons. Puljića imenovao zadarskim nadbiskupom 15. ožujka 2010.

„Idem na sprovod papi emeritusu, između ostaloga, i da zahvalim Benediktu XVI. na povjerenju koje mi je iskazao imenovanjem za zadarskog nadbiskupa, da sudjelujem na tom veličanstvenom događaju. Desetci tisuća ljudi koji u koloni čekaju da mu odaju posljednje poštovanje znak je da Benedikt XVI. nije zaboravljen. Osjećam da svijet osjeća i prepoznaje u njemu tu veličinu koja je zasjala po njegovom nesebičnom služenju; zadnjih deset godina na drugačiji način, a prije kao Papa, zaista kao autoritet", istaknuo je mons. Puljić.

Zadarski nadbiskup istaknuo je i da je Benedikt XVI. na razne načine bio povezan s hrvatskim narodom. Ratzinger je naslijedio hrvatskog kardinala Franju Šepera na službi prefekta Kongregacije za nauk vjere. Također, poznavao je brojne hrvatske svećenike i profesore.