„Ovakvo što dosad nismo imali prilike probati u Zadru”, najčešća je reakcija zadovoljnih gostiju novootvorenog restorana Gourmet & Grill Sfinga, koji se među bogatom ponudom odluče za meso s roštilja na originalni leskovački način.
Ovaj najpoznatiji ritual pripremanja, začinjanja i pečenja na svijetu u zadarsku Sfingu prenio je Bratislav Krstić. „Bata”, kako ga zovu kolege, ima 20-godišnje iskustvo za roštiljem.
– Prije toga trebalo mi je oko pet godina kako bih ušao u srž proizvodnje i „ukrao” zanat od starijih kolega – leskovačkih majstora koji su mi otkrili svoju strogo čuvanu tajnu, rekao nam je Bata.
Tajnu u potpunosti ne može otkrivati, ali osnova je svakako kvalitetno svježe meso.
Bata se brine za cijeli postupak – od mljevenja mesa i doležavanja preko začinjavanja do premješavanja roštilj smjese, što je vrlo bitan faktor prije samog pečenja.
– Na našem jelovniku su redom čuveni i popularni leskovački recepti, koji su i ovdje brzo našli svoje mjesto – ćevapi, pljeskavica, gurmanska pljeskavica, mesni uštipci, mesna plata kuće te punjena vješalica. Za punjenu vješalicu vrlo je bitno da se umota u svinjsku maramicu koja joj daje taj poseban okus i mekoću. Iako lokalni ljudi nisu na glasu kao ljubitelji pikantnog, leskovačke pljeskavice sa svježom chilli papričicom naišle su na veliko odobrenje i oduševljenje gostiju, istaknuo je majstor leskovačkog grilla u restoranu na Obali kneza Trpimira.
Pridružite se sve dužem popisu zadovoljnih gostiju Sfinge i rezervirajte svoje mjesto pozivom na broj 023 321 402.
Više informacija potražite na njihovoj web stranici, a kako vam ne bi promaknule posebne ponude, Gourmet & Grill Sfinga pratite i na Facebooku te Instagramu.