Nakon nešto više od mjesec dana istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo optužnicu protiv 29-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj ubojstva.

- Okrivljenom 29-godišnjaku se stavlja na teret da je 20. studenog 2022. godine, oko 08:00 sati, na jednom otoku na području Zadarske županije, u namjeri da usmrti oštećenika, oštrim mu predmetom nanio ozljede (lake tjelesne ozljede), a u svojoj namjeri da ga usmrti nije uspio jer je oštećenik počeo dozivati pomoć, priopćili su iz DORH-a ne navodeći ostale detalje događaja.

No na naše pitanje potvrdili su kako se slučaj dogodio u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan. Tog kobnog jutra u studenome 29-godišnji pacijent, inače sa splitskog područja, uzeo je oštri predmet nalik žiletu i napao još mlađeg štićenika bolnice. Osoblje, koje je naviklo na incidentne situacije, savladalo je mladića i zvalo policiju.

Državno odvjetništvo vjeruje kako postoji opasnost da bi mogao ponoviti kazneno djelo, pa je u optužnici Županijskom sudu u Zadru predloženo produljivanje istražnog zatvora, koji je 29-godišnjaku prethodno određen rješenjem suca istrage.