Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je večeras na konferenciji za medije kako će dosadašnji državni tajnik Šime Erlić postati novi ministar ministar EU fondova i regionalnog razvoja. Mediji su ranije objavili kako je Nataša Tramišak jedna od dvoje ministara koje će premijer smijeniti, a to je večeras i službeno potvrđeno.

Obistinila se i najava o smjeni drugog ministra u vladi Ivana Paladina, ali je za njegovog nasljednika iznenađujuće imenovan Branko Bačić, dugogodišnji državni tajnik u Ministarstvu mora, a zatim i za vrijeme premijerke Jadranke Kosor ministar graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Plenković je na presici podsjetio da je dobio potporu za kadrovske promjene u svojoj Vladi.

- Ministrici Tramišak zahvaljujem na dosadašnjem radu. Ona nije bila najsretnija što napušta vladu, ali predsjednik vlade ima pravo birati svoje suradnike i funkcionirati na način da ima puno povjerenje u svoje suradnike, rekao je Plenković.

- Ministricu će zamijeniti Šime Erlić, dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik gradske organizacije Grada Zadra, čovjek koji je jako dobro upućen u sve procese korištenja europskih sredstava u uvjeren sam da će on svojom svježinom i energijom i znanjem dati doprinos radu Vlade, dodao je.