Na već obnovljenom dijelu rive, Zadrani koji po njoj šetaju, snimili su jednu neobičnu situaciju. Već ugrađeni, novi kamen se razbija i vadi.

Uradili su to radnici i to vrlo svjesno jer su morali ispraviti grešku u izvedbi. Kamene skale koje su i prije tamo bile - na potezu od Mula prema Morskim orguljama, ugrađene su s krive strane u odnosu na vjetar koji bi ih mogao stvarno razoriti. E to bi tek bio mali skandal. Na taj problem ukazala nam je i jedna naša sugrađanka koja se godinama kupa na tom dijelu rive.

Međutim ta greška u izvedbi, a ne u projektu, uočena je i ranije ali nije bilo prigodnog vremena da se taj popravak napravi. Potvrdili su nam to iz Lučke uprave Zadar koja je nositelj investicije, kazavši kako je te dodatne radove trebalo uskladiti s dinamikom radova na gradilištu rive.

Izvođači su kamene skale na dijelu prema Morskim orguljama napravili su na istoj strani kao i one koje se nalaze prema Sveučilištu. Međutim, vjetrovi s jedne i druge strane Mula ne udaraju u istom smjeru da bi se more zaustavljalo na istoj strani kamene skalinade.