Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru objavila je natječaj za pet radnih mjesta liječnika. Otvorena su dva mjesta za već završene specijaliste i tri za one koji bi htjeli specijalizirati.

Specijalistima fizikalne medicine i rehabilitacije te specijalistu anesteziologije, reanimatologije i intenzivne nude se i stanovi koje u rezervi ima gradonačelnik Ivan Knez. On se s tim već pohvalio u javnosti kada su se u biogradskoj bolnici zaposlila dvojica specijalista - ortopeda iz KBC Split. Međutim, oni i dalje putuju na posao.

Bolnica u Biogradu želi osvježiti svoju kadrovsku sliku nudeći mladim liječnicima dvije specijalizacije iz ortopedije i traumatologije te jedno iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine.

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd ima šestoro anesteziologa, čak 13 ortopeda, troje fizijatara, dva internista te jednu fizijatricu koja radi na ugovor nakon mirovine. S tim kapacitetom lani su oborili rekord svih rekorda sa 1639 operacija te su se HZZO-u poslali više računa na naplatu nego što su ovi odredili mjesečni limit. Rezultat bolesnog zdravstvenog sustava ostaje i dalje minus u poslovanju biogradske bolnice koja ima svoje za sada neiskorištene resurse.

Natječaj je otvoren do 23. siječnja. Bolnica u Biogradu traži u istom natječaju i zamjene za medicinsku sestru, odnosno tehničara, prvostupnika fizioterapije te spremačicu.