Iz Policijske uprave zadarske medijima su dostavili rezultate akcije „Manje oružja, manje tragedija" u prošloj godini.

Navode kako su građani nastavili s dragovoljnom predajom oružja i eksplozivnih sredstava, a isto tako su po njihovom pronalasku pozivali policiju kako bi na siguran način izuzela pronađena minsko-eksplozivna sredstva i drugo oružje.

Tijekom protekle 2022. godine građani su policijskim službenicima na području Policijske uprave zadarske predali ukupno:

- 29 komada vatrenog oružja (od čega 5 komada automatskog, 1 komad poluautomatskog te 3 komada drugog vatrenog oružja kao i 8 pištolja i revolvera i dr.),

- 143 komada rasprskavajućeg oružja (79 ručnih bomba, 31 mina te 33 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava), 

- 15 874 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje te 

- 12,6 kilograma eksploziva.

- Građani su na taj način izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a jednako tako su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali doprinos većoj sigurnosti svih nas, ističu iz PU zadarske.

Ovim prilikom zahvaljuju savjesnim građanima na njihovom doprinosu sigurnosti.

- Ujedno podsjećamo da akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje, poručuju iz zadarske policije.