Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Zadar Daniel Radeta javnosti je uputio njihov prijedlog za gradonačelnika Branka Dukića kojeg prenosimo u cijelosti:

- Sada, kada je već svima jasno kako problema oko financiranja plaća, struje, vode i sezone ipak neće biti, krajnje je vrijeme da Branko Dukić krene u provedbu Proračuna za 2023. godinu, zbog svih onih proračunskih korisnika koji nisu obuhvaćeni Odlukom o nužnom financiranju.

Kako to učiniti? Vrlo jednostavno.

Branko Dukić u svakom trenutku može povući Odluku o obustavi Proračuna i krenuti s izvršavanjem, a Pročelnik za financije Ivan Mijolović već za sljedeću sjednicu može pripremiti prve izmjene i dopune, to jest rebalans proračuna za 2023. godinu.

Izvršna Vlast na ovaj način može intervenirati unutar Proračuna za sve ono što misli da je intervencija nužna, a predlagatelji amandmana tako imaju mogućnost svoje amandmane uskladiti s novim zakonitim izvorima, umanjiti iznose ili ih u povući.

Ukoliko je potrebna pomoć oko procedura, Klub vijećnika SDP-a Zadar se stavlja na raspolaganje

Grad i projekti ne smiju biti talac jedne politike i gradonačelnikove loše Odluke o obustavi izvrašavanja Proračuna, potpisuje Daniel Radeta, predsjednik kluba vijećnika SDP-a Zadar.