Nije trebalo dugo čekati da Tankerska plovidba poveća svoj dionički udio u Turisthotelu, nakon što su krajem listopada kupili 24.53% dionica.

Zagrebačka burza je objavila da su današnjim danom postali vlasnici 39,34 posto udjela, čime postaju obveznici objave za preuzimanje preostalih dionica. To je promjena politike Tankerske plovidbe u odnosu na početak studenog prošle godine, kada je predsjednik Uprave Mario Pavića za naš portal izjavio  kako „prag od 25% nismo htjeli prijeći jer bi to impliciralo javnu ponudu tako da će određeni dioničari za koje znamo ili pretpostavljamo da su voljni prodati svoje dionice trebati ili potražiti alternativnog kupca ili pričekati našu eventualnu javnu ponudu u budućnosti, no o tome je preuranjeno razgovarati".

Pokazalo se da nije jer je od TOP 10 Turisthotela ostao donedavno najveći pojedinačni dioničar Frane Skoblar te fondovi. Nakon što su u listopadu svoje dionice prodali Ante Barić, Danka Nekić, Zoran Milišić, koji su bili i članovi poslovodstva te Matko Stojanov, sada su to napravili Lidija Baraba, Božidar Janković, Mate Maras, Maja Maras Schumacher i Lida Maras. Oni su do današnjeg potpisivanja ugovora bili vlasnici ukupno 14, 61 posto dionica, koje je Tankerska plovidba od njih kupila vjerojatno po istoj cijeni od 4.600 kuna po dionici kao i od prva tri sada bivša dioničara.

Trgovanje dionicama Turisthotela(TUHO) zaustavljeno je na Zagrebačkoj burzi na kojoj je imala cijenu od 4.500 kuna. Nominalna vrijednost te dionice je 580 kuna.

Sjedište Turisthotela u nekadšnjoj upravi tvornice Boris Kidrič

Očekuje se očitovanje uprave Turisthotela na najnoviju promjenu vlasničke strukture koja se događa u vrijeme priprema za turističku sezonu, neizvjesnosti koja vlada među zaposlenicima već duže vremena kao i početka novog investicijskog ciklusa.

Turisthotel se pokazao kao zlatna koka za Tankersku plovidbu. Najveća turistička kuća u Dalmaciji s popratnim djelatnostima, uspjela se sačuvati od grabeži politike u privatizaciji i razviti do zavidnih visina u čemu su zasluge imali sada već bivši dioničari a naročito jedini preostali među njima Frane Skoblar, koji je zaštitni znak te najuspješnije zadarske firme.