Afera Ribar još nije došla do završnih riječi koje su bile najavljene za siječanj. Jutrošnju raspravu na Županijskom sudu u Zagrebu, koja je trajala oko dva sata, obilježilo je iznošenje niza dokaznih prijedloga.

- Dio dokaznih prijedloga je odbijen, dio usvojen i pročitan, a obranu su iznosili I. i II. optuženi, kratki je rezime rasprave kojeg nam je dostavio glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Prvoptuženi je Reno Sinovčić, bivši gradski vijećnik i vlasnik VOX medija koji je danas dopunio svoju obranu, iznesenu u travnju prošle godine. Drugooptuženi je Vjekoslav Jurlina, bivši pročelnik Porezne uprave Zadar, a uz spomenuti dvojac na optuženičkoj klupi sjede Stoja Mučaji, koja je također vodila zadarsku Poreznu upravu, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori Nogometnog kluba Zadar Novica Erlić i Dalibor Zebić. Optuženicima se stavlja na teret da su u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX, ali i na štetu NK Zadra, nezakonito stekli više od 120 milijuna kuna.

- Nastavak rasprave zakazan je za 20., 22. i 23. veljače 2022. u 09,00 sati. Na tim raspravama iznosit će se preostale obrane i kreće se sa završnim govorima. Očekuje se da bi 23. veljače 2022., ako će ići sve po planu, prvostupanjski postupak mogao biti gotov, nova je najava sa suda za slučaj gospodarskog kriminala koji je otkriven još 2014. godine.