Nakon što se ispostavilo da Grad Zadar kao institucija nije blokiran i da svi proračunski korisnici primaju plaće, da ima novaca za komunalno održavanje i ugovorne obveze, pitanje je koji su to razvojni projekti koje su zaustavili vijećnici svojim amandmanima čija je zakonitost upućena na provjeru. Prema Odluci o obustavi Proračuna ne može se ništa novo ugovarati do 31. ožujka. I sve to zbog vijećnika većine koji, prema tvrdnjama izvršne vlasti, ništa ne znaju, ali imaju veći broj ruku.

Kapitalni projekti koji se podvlače pod razvoj Zadra, u obustavljenom Proračunu Grada Zadra, uglavnom su u sferi EU financiranja i zapravo je pitanje u kojoj su fazi pripreme.
Iako je Gradonačelnik Zadra rekao da otpada opremanje Centra za mlade te Providurove palače, to su poslovi za koje je lani provedena javna nabava. Zbog čega nije počelo opremanje Gradske knjižnice u Centru za mlade, a zbog čega je poništeno pola natječaja za opremanje Providurove? Odgovore na ta pitanja trebale bi dati „žvelte" službe Grada Zadra.

Koji su to projekti koje su zaustavili ti nesavjesni vijećnici većine? Prema onome što se navodi u Proračunu kojeg je predložio Gradonačelnik, to su završetak uređenja okoliša Centra za mlade i ostalih projekata manje vrijednosti kod Odjela za EU fondove, izgradnja Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjima, ulaganje u kulturne objekte, izgradnja škole na MO Crvene kuće, proširenje OŠ Šimuna Kožičića Benje te OŠ Bartula Kašića.

U kapitalne projekte spada uspostave gospodarske zone Crno, a na potezu je Inovativni Zadar koji mora oglasiti prodaju zemljišta. Prošle jeseni pojavili su se projekti uređenja urbanih šuma i zelenih parkovnih površina na području grada poput parka uz Ulicu Kažimira Zankija i na Plovaniji za koje je Grad otkupio zemljište. Do uređenja partera rive trebalo bi doći na jesen, ovisno o tome hoće li im se novac osigurati iz EU financiranja ili će ga biti u Gradskom proračunu.

Novi među kapitalnim projektima trebao bi biti nova faza uređenja plaže Kolovare. Također se očekuje financiranje iz fondova kao što je bilo i prije dvije godine kada je uređena prva faza novcima fonda Ministarstva turizma. S obzirom da nema urbanističkog plana koji se nije ni počeo raditi već studija radionice Marušić, ne zna se što obuhvaća ta faza, osim da je na Kolovarama i dalje najveće ruglo u kolektivnoj svijesti poznato kao Zara beach. I da to godinama ne smeta gradskim vlastima.

U proračunu, pod Odjel za EU fondove, piše kako „planiranim zahvatima u prostoru dio obalnog pojasa se pretvara u funkcionalan i oblikovno prepoznatljiv prostor koji će Kolovare potvrditi kao zanimljivo turističko odredište s jasno izraženom individualnošću. Realizacija projekta dovela bi do produljenja sezone, veće turističke potrošnje, produljenja boravka gostiju te u konačnici rezultiralo povećanom konkurentnosti turističke ponude destinacije"... Uz tu najavu proračunom je predviđen novac u 2023. godini od 229 tisuća eura s projekcijom od 681 tisuća eura za 2024. godinu.

Na stranici Grada Zadra objavljeno je što je Gradonačelnik pročitao da se s privremenim financiranjem neće moći početi raditi iduća tri mjeseca, a da pri tom nisu izbrisane napisane didaskalije poput „sramota...moje prvo poništenje javne nabave", što naravno nije istina.

• Izgradnja infrastrukture stanova za mlade u Crnom
• Energetska obnova OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Stanovi i OŠ Petar Preradović
• Igrališta Plovanija i Sinjoretovo
• Park uz prometnicu Kažimira Zankija od Puta Bokanjca do Žmirića
• Park na Plovaniji (bivši OiV)
• Obala kralja Petra Krešimira IV - Riva parterno uređenje (zeleni pojas).
• Nema novaca, a nije ih ni bilo onako izglasanim amandmanima niti za otkup zemljišta potrebnih za niz novih gradskih prometnica:
• Ceste Jakova Šubića od Cezana do Veterinarske stanice (moje prvo poništenje javne nabave. Sramota!)
• Rekonstrukcije ulice Nikole Tesle
• Rekonstrukcije ulice Nikole Šopa
• Rekonstrukcije dijela Krešimirove obale